190408

Nu finns det leveransklara ungar. Så snart jag hinner fota lägger jag ut bilder, under "Till salu".

Välkomna att höra av er om ni är intresserade av nya kompisar.

🙂

SVT söker tam undulat

SVT ska spela in en ny veterinär-serie. Ett av programmen ska handla om fåglar och SVT söker nu en tam undulat som kan medverka i programmet. Inspelningen sker i Umeå 11/2 2019. Har du och din kompis lust att vara med? Hör av dig till mig så förmedlar jag din mailadress/telefonnummer till ansvarig person.

Lotta

190130

Nu börjar några av ungarna att titta ut ur holken. Leveransklara från mitten av februari. Bilder kommer inom kort.

Lotta

180712

Har gått dåligt med häckningen. Några par som inte alls vill ha ungar just nu och många obefruktade ägg. Några par är utbytta och några sitter kvar för nytt försök. Det finns ägg i flera holkar för närvarande.

Det finns 4 st leveransklara ungar, från samma kull, 2 hanar och 2 honor. Alla gulmaskad opaline gråvinge. Några ev redan tingade så den som är intresserad hamnar i "kö" tills dessa köpare bestämt sig. Det är många som hört av sig under våren och jag har tappat kontaktinformation för många, så hör gärna av er igen, ni som är intresserade, och lämna mailadress och /eller telefonnummer..

Eftersom datorn fortfarande är på lagning är det svårt för mig att uppdatera hemsidan, då jag gör det med mobiltelefon, men jag hoppas snart  ha dator igen så att hemsidan kan uppdateras kontinuerligt och ordentligt  

Ha en trevlig sommar, alla ni som tittar in. /Lotta Gustafsson 

180523

Ägg i flera holkar och räknar med leveransklara ungar i slutet av juli. 😀 

171005

I december byter fåglarna och jag adress och flyttar till Ersmark. Pga detta har jag beslutat mig för att inte sätta några par i häck under hösten. Att flytta fåglarna kan skapa stress och har dom då ungar finns risken att föräldrarna ger sig på sina ungar eller överger ungarna, och det vill jag inte riskera. När vi kommit någorlunda i ordning i vårt nya hem kommer jag att sätta 5 par i häck, så ungar kommer att finnas under våren, från Februari-Mars och frammåt.

Kommer att sälja några vuxna fåglar. Dessa säljs, som vanligt, inte som ensamfåglar. Eftersom dom är vana att leva i flock så vill dom gärna ha fler kompisar. Dom är också vana att flyga fritt i sitt rum och bo i voljär. (Som alltid står öppen). Fåglarna säljs två och två, 500:-/par. Några är etablerade par som häckat tillsammans.

Se mer info under "Till salu"

MVH Lotta Gustafsson

170321

Kvalster-behandlingen är avslutad med gott resultat. De flesta fåglar har klarat behandlingen bra men det har, förstås, blivit störningar i häckningarna.

Jag har dessutom gjort en miljöanalys av fågelrummet där det testats för psittacosis (papegojsjuka), polyoma virus (fransk fällning) och PBFD (psittacine beak and feather desease). Analysen var negativ för samtliga tre sjukdomar så nu kan vi ta nya tag.

Kommer att sätta några nya par i häck, för en kull vardera, innan sommaren.

På återhörande / Lotta

170202

Jag har, tyvärr, upptäckt näbb-/fotkvalster hos några av mina undulater. Det innebär att jag måste behandla samtliga fåglar. Behandlingen sker i tre omgångar med ca 10 dagars mellanrum. Behandling nummer två blir nu på fredag, 3/2. Detta har stökat till det lite för fåglarna som sitter i häck eftersom jag varit tvungen att sanera burar och holkar och därför har fåglarna varit tvungna att flytta runt, men förhoppningsvis ska dom klara även detta. De angripna fåglarna ser redan mycket bättre ut och om några veckor är behandlingen klar och ungfåglarna kan börja flytta hemifrån igen.

Stort tack till er fågelköpare som tålmodigt väntar några veckor extra. / Lotta

160709

Nu är äntligen sidan uppdaterad. Under "holknytt" hittar ni bilder och info på de ungar som är på gång och under "till salu" finns nu bilder på de fåglar som är redo att flytta.

Välkommen att höra av er 🙂

160221

Nu är hemsidan uppdaterad med bilder på till salu-fåglar. Hör av er till mig om ni är intresserad av en undulat-unge. 🙂

Det sitter också nya par i häck. Troja o Jeppe, där bara ett ägg verkar vara befruktat, och Sol o Hektor, som har börjat lägga ägg. Fler nya par kommer under våren. Uppdateras när det kommer ägg.

151108

Hej alla

Det har gått lite trögt med häckningarna i höst. Mycket obefruktade ägg och en del fåglar som helt enkelt inte varit intresserade. Det kan bli så när man bara sätter förstagångs-häckare i häckbur. Vissa fåglar har blivit utbytta, men nu börjar det rulla på. Kommer lite bilder under holknytt också. /Lotta

151006

Nu är äntligen sidan uppdaterad, med bilder på nya fåglar och nya häckpar under holknytt.

Är ni intresserad av undulatungar senare i höst så är ni välkomna att höra av er./ Lotta

150811

Semestern är över och jag håller så smått på att planera inför kommande häckningssäsong.

I slutet på juli var jag på en liten semestertripp. Med på resan var fyra undulater. En stannade hos Åsa i Ö-vik, en släpptes av hos Mona o Nils i Utansjö och två åkte med ända till Bålsta och Anna-Carin Hildeby, Viola o Timotej. När jag sen åkte hem följde två rainbowundulater från Anna-Carin med mig, Nemo o Siri, och sen stannade jag hos Åsa i Ö-vik och hämtade upp en gulmaskad TC-hane, Limón. Jag har också tagit in en grön ljusvinge-hona från Carina Felixon, Cleo, mamma till henne är min egen uppfödning, Maya. Bilder på dom nya fåglarna kommer.

Det finns fortfarande fem fina hanar kvar från försommaren om någon är intresserad, se vidare under "till salu".

Uppdaterar igen när jag sätter fåglar i häck. /Lotta

150607

Nu har säsongens sista kullar börjat bli leveransklara. Bilder och information finns under "Till Salu", "Köpinformation" och under "Holknytt"

Jag vill också be er att tänka till en extra gång innan ni tingar undulater. Det är inte ovanligt att folk tingar undulater och tom bestämmer en tid att komma och hämta och sen inte dyker upp eller hör av sig och inte heller svarar på mail, sms och påringning.

Sånt gör det svårare för mig att sälja fåglar eftersom jag håller dom åt en person fast det finns andra intresserade och dessutom blir jag väldigt låst av att sitta och vänta på någon som aldrig dyker upp. Om ni tingat fågel och ångrar er så, snälla, hör av er och meddela detta så att jag vet vad som gäller.

Och TACK alla ni andra som sköter er bra. 🙂

 

150319

I mitten av februari skadade Antonia sitt högra ben. Hon stödde inte alls på foten och fick flytta in i sjukbur. Under nästan tre veckor sågs ingen förbättring och jag befarade att jag skulle bli tvungen att avliva henne. Men så började hon försiktigt röra på foten och sen blev hon snabbt allt bättre. Denna vecka har hon fått flytta tillbaka till voljären, till synes helt återställd, och matte är naturligtvis jättelycklig. 🙂

Häckningslusten har tillfälligtvis avtagit hos många av fåglarna. Lin o Felix och Sol o Hektor är igång och har ungar. Dom kommer att få ytterligare en kull var. Timjan satt med Linus, som inte verkade intresserad, och alla äggen var tomma. Har nu satt in Pepsi till Timjan istället och hoppas att det ska gå bättre. Där blir det förstås bara en kull eftersom Timjan redan haft en kull med ägg.

Efter dessa kullar tänker jag och fåglarna ha ett litet uppehåll och njuta av den kommande sommaren, för att sen starta upp igen och försöka ha leveransklara ungar till september-oktober.

Ha det fortsatt bra alla fågelvänner. / Lotta

 

Ny fågel 2014-12-26

Antonia har flyttat in. Antonia är en unge som är holländskbrokig violkobolt. Hon är uppfödd hos Carina Felixon i Vännäs.

2014-12-22

Min fina Sigrid flyttar hem till Carina i Vännäs.

Nya fåglar, 141127

Jag har fått in några nya dunisar till fågelrummet.

Lin är en 11/2 år gammal ljusvinge viol som är tänkt som partner åt Lotus. Hoppas att Lin och Lotus håller med mig. ;)

Ängla är en unge, född under hösten 2014. Hon är lacewing, vit. En lacewing är en fågel som är ino, dvs albino/lutino, med isabell teckning. Tanken är att få fram hanar som är split lacewing för användning i framtida avel.

Kiwi är också en unge född under hösten 2014. Han är Texas Clearbody, grön. Han är också split lacewing.

Texas Clearbody är en ovanlig varietet. Den är könsbunden, resseciv och allel till ino. TC täcker också över ino, vilket innebär att en hane med ett anlag för ino och ett anlag för TC blir TC. Med en TC-hane, split lacewing och en lacewing-hona är alltså tanken att få fram både TC- och lacwing-ungar så småningom.

Bilder kommer.