Hej och välkommen till min undulatsida

 

Jag heter Liselotte Gustafsson och bor i Ersmark utanför Umeå. Intresset för djur har funnits med sedan jag var barn och när jag var 7 år fick jag mina första undulater. Sedan har det funnits fler undulater, det har varit hästar, katter, hundar, ett par kaniner och döttrarnas två marsvin. Det har länge funnits en tanke om att föda upp undulater och 2010 började jag köpa in lite fler fåglar. Målet med min avel är att få fram trevliga och sunda undulater i många olika färger och teckningar till sällskap och ev. avel.

Jag jobbar på Norrlands Universitetssjukhus, på Kliniskt Genetiskt Lab., som biomedicinsk analytiker. Där har jag jobbat sedan 1990. Intresset för genetik kommer väl till pass i avelsarbetet med undulaterna, för att förstå nedärvningen av olika färger och varieteter

Jag har för närvarande ett 40-tal undulater hemma samt min schäfertik, Arja. Undulaterna har ett eget rum med voljär och ett antal häckburar. Alla häckande par sitter i egna burar, dels för att jag ska vara säker på vilka föräldrarna är och dels för att undvika holkplundring och slagsmål.

Själv är jag lite extra förtjust i dom brokiga fåglarna, ljusvingar och gråvingar. Jag vill också försöka hålla liv i Texas Clearbody, en ovanlig variant speciellt här uppe i norr. Viol är en favoritfärg samt mörkfaktorn, som ger kobolt som enkelfaktor och mauve som dubbelfaktor. Dom gulmaskade varianterna är också spännande. Ja, varje fågel har helt enkelt sin alldeles egen charm.

Hoppas hemsidan kan vara till glädje, nytta och inspiration.

Lotta